Debiel - Scholentour

 
0%
€0 van €350

Debiel Scholentour

Als je verstandelijk gehandicapt bent of maar enigszins anders bent kun je als kind in hele moeilijke situaties terecht komen. Van onschuldige plagerijtjes tot heel veel erger. Met de korte film "Debiel" gekoppeld aan een workshop met rollenspellen leren we kinderen zich te verplaatsen in een ander en zo te ervaren dat we juist heel veel gemeen hebben. lees meer »

Ervaren is beleven

De 'Debiel Scholentour' heeft als doel om kinderen te leren omgaan met mensen die "anders" zijn. We proberen hun te verrijken met een ervaring waardoor zij leren hoe je op een positieve manier met elkaar kunt omgaan.

Met als voorbeeld de verstandelijke gehandicapte Rahima in de film "Debiel" wordt uitgelegd dat het niet 'eng' is als iemand anders is. Maar dat het juist leuk en leerzaam. Hoe ziet de wereld eruit van iemand met verstandelijke handicap? Vaak is dit niet zo veel anders dan iemands eigen leven. Iedereen heeft dromen, ook de hoofdpersoon in de film. En juist door zichzelf te zijn lukt het haar om haar droom te realiseren.

Iedereen voelt zich wel eens 'anders' dan de rest, dat maakt het onderwerp juist universeel en herkenbaar. Met name de sociaal emotionele vaardigheden van de leerlingen worden aangesproken tijdens de workshop en verder ontwikkeld.

Help jij mee om kinderen deze belangrijke lessen met een leuke workshop bij te brengen?

 

Met uw hulp vergroten we tolerantie

In werkelijkheid is iedereen anders

"Door de komst van hippe iPhones kunnen kinderen 'selfies' (foto's) van zichzelf maken. Vervolgens wordt er een dikke filter over de foto gedaan met een speciale app om de foto mooier te maken, terwijl de realiteit er vaak minder rooskleurig uit ziet."

Schone schijn

"Kinderen die nu opgroeien zijn zich extreem bewust van hun uiterlijk.Jonge meisjes worden geconfronteerd met foto's in tijdschriften en op Internet van een 'ideale vrouw' die in het dagelijks leven niet terug te vinden is, omdat ze simpelweg niet bestaat."

€ 350,- per klas

"Met deze korte film en workshop willen we overbrengen dat als je echt iets graag wilt in het leven, dat je hiervoor de kracht van binnenuit moet halen en dat je altijd jezelf moet blijven en niet proberen een ander te zijn om geaccepteerd te worden. Een workshop organiseren voor de klas kost ongeveer €350,-. "

Afbeeldingen