Rap voor z'n Raap

 
0%
€10 van €3500

Rap voor z'n raap

Muziek luisteren kan een hele bijzondere invloed hebben op het verwerken van emoties. Dat weten we allemaal. Zelf muziek maken is een nóg krachtiger instrument en dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met een beperking. Muziek en muziekbeleving helpen hen te ervaren wat allemaal mogelijk is. Rap voor z'n Raap kost €35,- per kind.

lees meer »

Muziek luisteren kan een hele bijzondere werking hebben op het verwerken van emoties. Dat weten we allemaal. Muziek maken is een nog krachtiger instrument op dat gebied en dat geldt natuurlijk ook voor kinderen met een beperking. Muziek en muziekbeleving helpen hen te ervaren wat er allemaal mogelijk is en welk gevoel muziek je kan geven.

Het Koorenhuis geeft kunstonderwijs en is een begrip in Den Haag en omstreken. Het biedt lessen en cursussen in alle disciplines voor jong en oud. Tezamen met 10 scholen uit het Speciaal Onderwijs willen Stinafo en het Koorenhuis 150 kinderen met een beperking in de leeftijd van 11-12 jaar een unieke kennismaking met muziek geven. Onder professionele begeleiding maken de kinderen in vier workshops kennis met muziek, teksten schrijven en rappen. Als klap op de vuurpijl wordt met alle sterren zelfs een muziekclip opgenomen en zal de winnende formatie een live optreden verzorgen!

Tijdens het slotfestijn van het project worden alle clips vertoond en hebben musici van het Residentie Orkest live laten horen dat pop en klassieke muziek nauw verbonden zijn aan elkaar. Als klap op de vuurpijl hebben alle ‘rappers’ een persoonlijk certificaat ontvangen en een USB stick met hun eigen clip. Het was een geweldig succes en alle rappers waren enorm enthousiast over elkaars clip, Barry Baksteen de mascotte van Rap voor zn Raap was ook aanwezig.

Het succes van de vorige edities heeft er voor gezorgd dat het project volgend jaar zeker wordt herhaald. Helpt u mee? Het volgen van vier workshops kost ongeveer €25,- per kind en het monteren van de videoclip kost €10,- per kind. Schenk een kind een onbetaalbare ervaring waarbij klassieke, wereld- en popmuziek in een nieuw jasje wordt gegoten.

Met uw hulp komen deze kinderen verder

Emoties uiten d.m.v. muziek

"Muziek maken helpt bij de verwerking, en de uiting, van emoties. In het project 'Rap voor z'n Raap' krijgt een kind een unieke ervaring waarbij klassieke, wereld- en popmuziek in een nieuw jasje worden gegoten."

Stinafo en het Koorenhuis

"Het Koorenhuis geeft kunstonderwijs en is een begrip in Den haag en omstreken. Stinafo en het Koorenhuis willen samen met 10 scholen 150 kinderen met een beperking een unieke kennismaking met muziek geven."

Rap voor z'n raap 2016

"Het project is in 2014 voor het eerst uitgevoerd en was een groot succes! Wilt u meehelpen om ook de volgende editie mogelijk te maken? De prijs per kind is €25,- voor het volgen van vier workshops en €10,- voor het monteren van de bijbehorende videoclip."

Afbeeldingen

 Rap voor de klas

Logo rap voor zn raap

Rap met residentieorkest